DOKUMENTBEVAKNING

Dokumentbevakning:

Vad du behöver veta

Tjänsten dokumentbevakning innebär att du får hjälp med att förvara viktiga originaldokument, tryggt och säkert i vår dokumentdepå. Tjänsten är sammankopplad med folkbokföringen så att vi får reda på när ett dödsfall har ägt rum. Vi tar då ansvar för att rätt personer får tillgång till dokumenten. Dokumentbevakningstjänsten har ett starkt säkerhets- och integritetsfokus vilket gör att du kan känna dig trygg med att dokumenten inte bara kommer fram, utan kommer fram till rätt personer.

 För en engångskostnad på 750 kronor (1000 kr för par med sammankopplade depåer) förvaras testamente och övriga dokument i original. Detta är ett prisvärt alternativ då årsavgiften för ett bankfack kan vara cirka 400 kronor. Vid förvaring av fler än tio dokument tillkommer en engångskostnad per dokument på 75 kronor.

Försäkringar scanning

 

Varje år är det åtskilliga miljoner kronor i försäkringspengar som aldrig utbetalas i samband med dödsfall. Detta på grund av att ingen gör anspråk på dem.

Många av oss omfattas av försäkringar som kan vara aktuella p.g.a dödsfallet. Tyvärr betalas försäkringspengar inte alltid ut med automatik, utan det krävs att någon gör en försäkringsinventering. Detta hjälper alltid begravningsbyrån till med.

Vet man inte själv om vilka försäkringar man omfattas av vet sannolikt inte ens anhöriga det heller. Därför ska man regelbundet gå igenom sina försäkringar, både för sin egen och framförallt för sina efterlevandes skull. Notera gärna i Livsarkivet vilka försäkringar som finns.

Ladda ner Försäkringsinventering som PDF eller hämta den hos oss.

Digital broschyr om bouppteckning

Ladda ner vår broschyr om Juridik vid dödsfall – KLICKA HÄR  (öppnas i nytt fönster)

Behöver du rådgivning?

Kontakta oss